YIPMARKET

YIPMARKET Nedir?

YIPMARKET, Yeme İçme Profesyonelleri Derneği’nin, yeme içme işletmeleri ile tedarikçileri buluşturduğu “online bir platform”dur.  İşgücü piyasasında olduğu gibi mal ve hizmetler piyasasında da regüle edici bir görev üstlenen YİP, YIPMARKET uygulaması ile bir pazaryeri oluşturur. Bu pazaryerinde, işletmelerle tedarikçiler arada hiçbir engel olmaksızın buluşurlar.

YIPMARKET Ne İşe Yarar? İşletmeler ve Tedarikçiler İçin Hangi Avantajları Sağlar?

• YIPMARKET, işletmelerin satınalma süreçlerini efektif ve etkin bir hale getirir. Piyasadaki fiyat bilgisine anlık ve şeffaf bir biçimde sahip olmayı sağlar. Örneğin, halihazırda satın aldığınız bir ürünle eş değer bir başka ürünün daha düşük bir fiyatı olup olmadığını YIPMARKET sayesinde saniyeler içinde öğrenebilirsiniz.
  • Mevcut koşullarda alternatif tedarikçilere erişmek için oluşturulması gereken iş ağına, masanızdan kalkmadan sahip olabilirsiniz. Böylece farklı ürün ve fiyat bileşimlerinin varlığından kolayca haberiniz olur.
  • Tedarikçiler arasındaki fiyat farklarının şeffaf bir biçimde ortaya koyulmasından dolayı, eşdeğer ürünlerin fiyatları birbirine yaklaşır ve işletmelerin maliyetleri düşer. Tedarikçi ile satınalan arasındaki mevcut asimetrik bilgi, simetrik hale gelir.
  • İşletmeler, ek bir yazılım ya da araca ihtiyaç duymadan siparişlerini bu portal üzerinden geçebilir. Herhangi bir karışıklığa neden olmadan geçilen siparişlerin, teslimatı konusunda tedarikçilerle pazarlık yapabilirler.
  • Satınalma kararı veren kişilere ulaşmakta zorlanan tedarikçiler, YIPMARKET sayesinde ürün ve hizmetlerini pazara kolayca çıkarabilirler. Özellikle piyasaya yeni giren ürün ve hizmet tedarikçileri bu yolla seslerini satınalma kararı veren bireylere hızlıca ulaştırabilirler.
  • YIPMARKET’in üst sıralarda yer alma, promosyon yapma ve reklam verme gibi özellikleri sayesinde tedarikçiler, ürün ve hizmetlerini satınalma kararı verenlere daha etkin bir biçimde duyurabilirler.
  • Piyasa bozucu fiyat kırılmaları, ürün kalitesindeki dalgalanmalar ve hakim piyasa oyuncu davranışı gibi olumsuz unsurlar, YIPMARKET’in şeffaf ortamında yer almaz. Böylece tüm tedarikçilere fırsat eşitliği sağlanmış olur. Rekabeti bozucu davranışların var olmaması, tam rekabet piyasasında mal ve hizmetleri satışa çıkarabilmek anlamına gelir.
  • Mevcut koşullarda satın alınan ürün ve hizmetlerin “daha iyisi” ve “daha ucuzu” olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmak oldukça güçtür. Arama motorlarında karşınıza çıkan onlarca hatta yüzlerce seçenek karşısında doğru kararı vermek son derece zordur. YIPMARKET, yeme-içme sektörü için özelleştirilmiş bir pazaryeri portalı olduğundan, ilgisiz sonuçlar karşınıza çıkmaz, dilediğiniz şekilde filtreleme yaparak tam olarak aradığınız ürün ya da hizmetin özelliklerine uygun sonuçlara erişirsiniz.

YIPMARKET’i Ne Zaman Kullanmaya Başlayabiliriz?

YIPMARKET’i 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren aktif hale getireceğiz. Hem masaüstü erişim hem de uygulama seçenekleri ile hayata geçirmeye çalıştığımız YIPMARKET, işletme ve tedarikçilerimiz için tam bir devrim niteliğinde olacak…