YIPBEST

YIPBEST Nedir?

YIPBEST, Gastronomi Turizmi’ne destek vermek amacıyla yeme içme işletmeleri ile otellerin bir araya geldiği “online bir platform”dur. Ülkemiz otellerinde konaklamaya gelen misafirlerin yeme-içme deneyimlerini zenginleştirmek ve kişi başı harcamayı artıracak bir çözüm olan YIPBEST, dernek üyesi otel ve restoranları eşleştirerek, otellerin f&b outletleri’nde satış yapamadıkları misafirlerinden de gelir elde etmelerini sağlayacak bir uygulama.

YIPBEST Nasıl Çalışır?

Dernek üyesi otel, o gün için f&b outleti’lerinde yeme-içme tüketimi yapmayı tercih etmeyen misafirine rezervasyon yapabilme, önceden menüsünü görüntüleyebilme, restoran hakkında daha önce yapılmış yorumları okuyabilme gibi onlarca özelliğe sahip YIPBEST Mobil Uygulaması’nı sunar.

Misafir  YIPAPP üzerinden rezervasyon yaparak, yine Dernek Üyesi olan bir restoran’da yeme-içme deneyimini tamamlar. Yapılan harcama üzerinden restoran otel’e komisyon öder. Bu yolla, restoranın geliri artarken otel de normal şartlarda o gün satış yapamayacağı bir misafirden gelir elde eder.

YIPBEST’in Oteller ve Restoranlar İçin Yararları Nelerdir?

• Yenilikçi bir uygulama olarak otellerin ağırladıkları misafirlere sunabilecekleri inovatif bir uygulama olan YIPBEST, Dernek Üyesi restoranların gelirlerinin artmasına olanak tanır. Bireysel kazanç yerine, misafire sunulan profesyonel ürün sayesinde işletme kazancı elde edilmiş olur.
  • Turistik bölgelerden uzak olan işletmeler için ek bir avantaj sağlayan YIPBEST, turistik bölgelerde faaliyet gösteren yeme içme işletmelerini de belirli kriterlerle onaylayarak, gastronomi turizminde toplam kalitenin yükselmesine katkıda bulunur.
  • Yeme içme işletmeleri YIPBEST sistemi içinde kalabilmek için misafir deneyim puanlarını sürekli yüksek tutmak zorundadırlar. Belirli bir puanın altına inen işletme sistemden çıkarılır. Bu durum, hem oteller hem işletmeler hem de misafirler açısından yüksek kalitede ürün ve hizmet anlamına gelmektedir. Kalitesi yükselen ürün ve hizmetler de daha yüksek fiyatlardan satışa sunulabilecektir.
  • Yeme içme işletmeleri otel misafirlerine ulaşabilmek için harcadıkları yüksek iş gücü, zaman ve parayı, YIPBEST Üyesi olarak cüz’i miktarlara indirebilirler. Bu benzersiz pazarlama fırsatı ile yaptıkları yatırımı çok kısa bir süre içerisinde geri alabilirler.
  • Uygulama içinde görüntülenen tüm restoranlar Dernek Üyesi’dir. Bu durum, restoranların belirli bir filtreden geçirilmiş, misafir deneyimini zenginleştirecek, otelin reputasyonuna uygun sonuçlar gösterecek ve insan hatası/suiistimalini ortadan kaldıracak bir mecra oluşturulmasını garanti eder.
  • Misafirin yapacağı kişi başı harcamanın artmasına da olanak tanıyan YIPBEST, deneyimi zenginleşen misafir aracılığı ile Türk Gastronomi Turizmi’ne katkı sağlar.
  • Normal şartlar altında sektör çalışanlarının bireysel yargılarına veya çıkarlarına dayalı “yönlendirme” sistemini ortadan kaldıran YIPBEST, Dernek Üyesi otelin gelirlerinin artmasına olanak tanır.

YIPBEST Ne Zaman Aktif Olacak?

YIPBEST’in planlanan süresi 1,5 yıl. Bunun anlamı 2020 yılının son aylarında YIPBEST’in hayata geçirilmiş olacağıdır.