Üyelik Başvurusu

Kimler YİP Üyesi Olabilir?

Yeme İçme Profesyonelleri Derneği’ne üyelik başvurusu için gereken koşullardan birisi sektör profesyoneli olmaktır. Kimler Üye Olabilir sayfasından, profilinizin üyelik için uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Gastronomi/Yeme İçme Sektörü’nde iş gördüğünüz halde, profiliniz listede yer almıyorsa lütfen info@yipder.org.tr adresine durumunuzu açıklayan bir e-posta gönderin. En kısa sürede talebiniz incelenecek ve size bilgi verilecektir.

YİP Üyelik Türleri Nelerdir?

Yeme İçme Profesyonelleri Derneği’de 2 tip üyelik bulunmaktadır:

Kurumsal Üyelik
Bireysel Üyelik

Üyelik Başvurusu Kim Tarafından Yapılabilir?

Kurumsal Üyelik Başvurusu, yalnızca üyelik başvurusu yapan firmanın/kuruluşun yasal temsilcisi tarafından gerçekleştirilebilir. Bireysel Üyelik Başvurusu ise gerçek kişi üye adayları için geçerli olup, başvuruda bulunan kişi tarafından gerçekleştirilmelidir.

Üyelik Başvuruları Nasıl Gerçekleştirilir?

Adım 1. Dernek web sitesinden, başvuru profiline uygun olan Üyelik Başvuru Formu indirilir.

Adım 2. İndirilen formun çıktısı alınır; ilgili bölümler doldurulur ve imzalanarak (Kurumsal Üyelik için aynı zamanda kaşe) form üzerinde ve web sitesi iletişim sayfasında belirtilen adrese posta/kargo yoluyla gönderilir.*

Adım 3. Dernek Yönetim Kurulu tarafından incelenen başvurunun onaylanmasını müteakip, yazılı (e-posta yoluyla) başvuran kişi ya da kuruluş bilgilendirilir.

Adım 4. Yasal olarak YİP Üyesi olan kişi ya da kuruluş, üyelik onayını müteakip 3 iş günü içinde form üzerinde ve bu sayfada yer alan Dernek Banka Hesabı’na üyelik ödentisini yatırır.**

* Yasa gereği başvuruların yazılı olarak yapılması gerekmektedir. Formlar üzerindeki imzalar hukuken bağlayıcı olup, başvuran gerçek kişi ya da kurumun kendisini temsil ve ilzama yetkili kişisi tarafından imza altına alınmalıdır. Eksik doldurulan, imza ve/veya kaşe bulunmayan başvuru formlarındaki eksikliklerin giderilmesi gerekir.

Yıllık Üyelik Ödentisi Ne Kadardır?

YİP’in her iki üyelik tipi için yıllık üyelik ödentisi 480 TL.’dir.

Banka Hesap Bilgileri

Yeme İçme Profesyonelleri Derneği, Garanti Bankası Taksim Meydan Şubesi